Evert Jan, bouwjaar 1972. Geboren aan de rand van Ermelo op de Veluwe. Na een uitstapje van 9 jaar in Dronten toch weer terug naar Ermelo. Maar dat was eigenlijk ook altijd het plan.

Werk

Inmiddels ben ik al ruim 20 jaar werkzaam in de ICT. Eerst als systeembeheerder op UNIX en Linux systemen, daarna als teamleider en projectleider en nu al weer een aantal jaren als Fieldmanager bij Conclusion Xforce.

Hobby's

Motorrijden

Rond mijn 35e kwam ik er achter dat ik motorrijden leuk vind! Een vroege midlife crisis? Geen idee. Maar na succesvol door het theorie-examen en de twee praktijk-examens te komen, kon deze hobby van start. Had ik het maar veel eerder gedaan!

Om voorzichtig te beginnen en eventuele schades emotioneel makkelijker te overkomen, kocht ik een 12 jaar oude Honda ST1100 Pan European. Een hele fijne motor, waarop ik mijn eerste ritten met veel plezier heb gereden. Na 2 jaar vond ik het tijd voor wat nieuwers en veel mijn oog op een Yamaha FJR1300 Explorer. Nieuw in de showroom, dat wel. Daar heb ik zes jaar mee gedaan en dat was niet voor niets. De FJR was echt mijn maatje geworden.

Met mijn Kawasaki Versys 1000 op het circuit in Lelystad (2018).

Totdat ik in 2018 mijn huidige motor tegen kwam. De Kawasaki Versys 1000. Wat stuurt dat fijn! Mijn gemiddelde aantal kilometers per jaar vliegt omhoog. Waar ik normaal op zo'n 6000 km. per jaar uitkwam, heeft de Kawa in zijn eerste jaar de 10.000 aangetikt. Lekker hoor!

Formule 1

Nee, ik rijd niet in de Formule 1. Wel vind ik het erg leuk om het te volgen en de races te kijken. Ik volgde het al voordat Max was geboren. In de tijd dat zijn pappa Jos Verstappen nog regelmatig in de grindbak stond.

Het zelf bijwonen van Formule 1 is zeker leuk. Wel blijf ik van mening dat je het thuis voor de buis veel beter kunt volgen. Maar ondertussen ben ik wel twee keer naar Indianapolis, één keer naar Montreal en één keer naar Austin geweest.

In Austin (2017) met mijn vaste F1-reismaatje Jacco.

In 2020 komt de Formule 1 weer terug naar Zandvoort. Of ik daar bij wil zijn? Nou, ik voorzie een grote verkeerschaos en veel te veel drukte. Dus waarschijnlijk kijk ik het lekker op tv.

Vakantie

Vakantie is natuurlijk ook lekker. Mijn favoriete plekje is Kos-stad op het gelijknamige Griekse eiland. Gemoedelijke mensen, heerlijk eten, (meestal) fantastisch weer. Wat wil een mens nog meer?

Met Hassan van restaurant Caravan tegenover Hotel Imperial (2018).